BOLTUNK

Mit kell tudni a fűtés üzemmódról?

A távirányító kijelzőjén az alábbi jelzés valamelyike látható: Heat, Fűtés, napocska ábra.

  • A beltéri egység meleg levegőt fúj, míg a kültéri egység hideget, bekapcsoláskor a beltéri ventilátor illetve a fűtés nem indul azonnal, csak kb. 5-10 perc múlva.
  • A kültéri egységnél keletkezik kondenzvíz, ami a kültéri egység burkolatának alsó részén (csepptálcában) gyűlik össze. Alapesetben középen, egy lyukon keresztül csöpög ki. Ez a csepegő víz felcsapódhat a falra, illetve ha fagy, balesetveszélyes helyzetet okozhat! Téli kondenzvíz elvezetése csak fűtött és hőszigetelt csővel lehetséges, mivel a tálcában összegyűlő víz nagy hidegben megfagyhat, mielőtt még a nyíláson keresztül távozna, ez a felgyülemlő jég idővel még tovább duzzadhat, akár a gépben is kárt okozhat. (Pl.: Ventilátor lapát beleér a jégbe). Némelyik típusban már van beépített csepptálca fűtés (gyárilag), de elvezetés esetén mindenképp szükséges lesz utólagos téliesítés.
  • Kültéri egységnél keletkező cseppvíz mennyisége a kinti levegő páratartalmától függ.
  • Télen fagyban fűtés esetén a gépet folyamatosan kell működtetni, éjszakára sem szabad kikapcsolni, gázkazánhoz hasonlóan csak a hőfokot kell lejjebb venni. Ez azért szükséges, mert ha kikapcsoljuk, az automatikus leolvasztási folyamat megszakad, ezért a jég felszaporodik, emiatt a fűtőteljesítmény drasztikusan lecsökken.
  • Amikor a kültéri olvasztja a hőcserélőre rakódott jeget, a beltéri és a kültéri ventilátor kikapcsol, a kompresszor nagy fordulaton és hangosabban üzemel. A kültérinél ekkor jobban folyik a kondenzvíz. Az olvasztás típustól és jegesedéstől függően kb. 5-10 perc. A kültéri hangosabb fűtés esetén, mint hűtés üzemmódban és minél hidegebb van annál erősebb a hang. Tartósan fagypont alatti hőmérséklet esetén a kültéri alján jégcsapok keletkezhetnek.
  • Fűtéskor a beltérinél nem keletkezik kondenzvíz.

További bejegyzések

Vigyázzunk a csábító ajánlatokkal!

Mire érdemes figyelni a klíma készülék vásárlásnál?

Tovább
Ismét igényelhető a „Falusi CSOK”!

Az idei év is tartogat lehetőségeket a támogatások terén tanyán élő, leendő ügyfeleink részére. Hiszen nem csak a preferált településeken elérhető, hanem bármely település külterületén is. Fontos kiemelnünk, hogy a támogatás igényelhető korszerűsítési célra is! Itt jövünk mi a képbe! A gyermekek után igényelhető összegek az alábbiak szerint alakulnak: A támogatás összege a következő korszerűsítési […]

Tovább
Hogyan is történik a klíma karbantartása...

Készítettünk egy rövid videót a klíma karbantartása során elvégzett feladatokról.

Tovább

Keressen minket bizalommal! 

Több évtizedes tapasztalat és gyakorlat, naprakész tudás.
Kapcsolatfelvétel
Cégünket hosszútávú, több évtizedes munkakapcsolatok jellemzik.
Nálunk a mérce az ügyfél elégedettsége.
© Copyright 2021 - Baranyi Hűtéstechnika Kft. - Minden jog fenntartva