BOLTUNK

Amit a sörfőző üzemek hűtéstechnikájáról tudni kell.

Ha már sörről van szó, akkor bizony a hűtésről is beszélni kell. Cégünk az elmúlt évek során több sörhűtő gépészetet telepített szerte a világban. Ezek változóan az egészen kicsi sörfőző üzemektől a közepes sörfőző gyárak hűtéstechnikájának gyártását jelentette. Mivel egyedi gyártásról beszélünk, minden esetben az adott helyszín és igények alapján kell a hűtőgépészet kialakítását megterveznünk és kiviteleznünk, amit az adott sörfőzési eljáráshoz igazítunk.

Ezen a szakterületen kétféle gépészetet különböztetünk meg.

A glikolos folyadékhűtő, melynek előnye, hogy technikailag egyszerűbb és olcsóbb kivitelezésű, mint kombinált társaik. Ezen hűtők hátránya az, hogy nagy teljesítménynek kell rendelkezésre állnia, amikor a frissen főzött sört gyorsan le kell hűteni. Ezután az erjesztő tartályok hűtéséhez már jóval kisebb teljesítmény is elegendő.

A másik gépészet a glikolos-jegesvizes folyadékhűtő, ami egy kombinált megoldás. Ebben az esetben a gép állásidejét kihasználva, a rendelkezésre álló hűtőteljesítményt jég készítésére használjuk, úgymond betároljuk a "hideget". Amit hátrányként említhetünk, hogy összetettebb rendszerrel és némileg magasabb bekerülési költséggel számolhatunk. Előnye az alacsonyabb energiafogyasztásban játszik fontos szerepet, hiszen ez hosszútávon komoly megtakarítást eredményezhet.

Jellemzően a kis teljesítményű gépeknél tudunk kompakt gépészetet gyártani. A nagyobb gépeknél (split, külön telepített kondenzátor), maximum 1 tartály kaphat helyet a közös gépvázon. A másik tartály különálló, független vázra kerül.

Kivitelezésük minden esetben többkompresszoros rendszerű az üzembiztonság és a teljesítményigényhez igazodó kompresszorüzem miatt.

További bejegyzések

Vigyázzunk a csábító ajánlatokkal!

Mire érdemes figyelni a klíma készülék vásárlásnál?

Tovább
Ismét igényelhető a „Falusi CSOK”!

Az idei év is tartogat lehetőségeket a támogatások terén tanyán élő, leendő ügyfeleink részére. Hiszen nem csak a preferált településeken elérhető, hanem bármely település külterületén is. Fontos kiemelnünk, hogy a támogatás igényelhető korszerűsítési célra is! Itt jövünk mi a képbe! A gyermekek után igényelhető összegek az alábbiak szerint alakulnak: A támogatás összege a következő korszerűsítési […]

Tovább
Hogyan is történik a klíma karbantartása...

Készítettünk egy rövid videót a klíma karbantartása során elvégzett feladatokról.

Tovább

Keressen minket bizalommal! 

Több évtizedes tapasztalat és gyakorlat, naprakész tudás.
Kapcsolatfelvétel
Cégünket hosszútávú, több évtizedes munkakapcsolatok jellemzik.
Nálunk a mérce az ügyfél elégedettsége.
© Copyright 2021 - Baranyi Hűtéstechnika Kft. - Minden jog fenntartva