BOLTUNK

Széchenyi 2020

Kedvezményezett neve: BARANYI Hűtéstechnika és Klímatechnikai Készülékgyártó és Szerviz Kft.
A projekt címe: Komplex infokommunikációs fejlesztés a BARANYI Hűtéstechnika Kft-nél.
Szerződött támogatás összege:  4 237 720 Ft
Támogatás mértéke: 40 %
Kölcsön összege:  5 297 150 Ft
Támogatói okirat hatályba lépése: 2018.04.06.
Kölcsön mértéke: 50 %
Projekt megvalósításának kezdete:  2018.08.01.
Projekt befejezési dátuma: 2019.04.15.
Projekt azonosító száma:  GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00169
Projekt kedvezményezettjének és projekt tartalmának bemutatása:

A Baranyi Hűtéstechnika és Klímatechnikai Készülék Gyártó és Szerviz Kft. két nagy múltú hűtés és klímatechnikai vállalkozás, az „OROSZ és TÁRSA” Kft és a Baranyi Hűtés Fűtéstechnika összeolvadásával folytatja tevékenységét. Főbb tevékenységek: Technológiai hűtők, tandem és csoport aggregátok, folyadékhűtők, jégakkumulációs hűtőrendszerek, speciális egyedi hűtőberendezések gyártása, telepítése, javítása, karbantartása. Ipari és kereskedelmi hűtőgépek, hűtőkamrák, hűtőházak, technológiai hűtők, klímaberendezések, hőszivattyúk, folyadékhűtők, párátlanítók, fan-coilos rendszerek telepítése, javítása, karbantartása. A 14/2015 (II.10.) Korm. rendelet > szerinti hűtőközeg-töltettel rendelkező hűtő és klíma berendezések kötelező szivárgásvizsgálata. Hűtés és klímatechnikai üzletünkben, háztartási, kereskedelmi és ipari hűtőgépekhez, autóklímákhoz és épületklímákhoz forgalmazunk alkatrészeket, szerelési anyagokat és szerszámokat. A projekt kivitelezése: Támogatói okiratunk, illetve kölcsönszerződésünk megkötése után előleget hívtunk le, majd a szállítóval egyeztetve, megkötöttük a vállalkozói szerződést (2018.08.01.) és megkezdésre került a projekt megvalósítása, kivitelezése. A projektben egy rész-elszámolást eszközöltünk, illetve az eredeti támogatói okirathoz képest két változást jelentettünk be (fedezetigazolásra és hardverelemek típusváltozására vonatkozóan). Projektünket sikeresnek ítéljük meg, melyben sikeresen megvalósításra kerültek a következő helyben telepített saját szoftver bevezetéséhez kapcsolódó elemek: Hibrid felhasználói licencek, Hibrid felhasználói oktatások, Hibrid kulcsfelhasználói oktatások, Üzembe helyezési szolgáltatás; hardverelemek (Lenovo IdeaPad 320 15 IKB laptop; Lenovo IdeaPad V510 15 IKB laptop; HUAWEI MEDIAPAD M3 LTE szerviz tablet, plusz Szerviz tablet kiegészítő csomag; Lenovo V520 alapfunkciós kliens számítógép; TOSHIBA SMART TV 55" 55L3763DG nagyméretű kijelző; Dell PowerEdge T30 szerver és szünetmentes tápegység); kötelező nyilvánosság elemei (C típusú tájékoztatási tábla, honlapon való információk megjelentetése). Projektünket eredményesen megvalósult.
Kedvezményezett neve: BARANYI Hűtéstechnika és Klímatechnikai Készülékgyártó és Szerviz Kft.
A projekt címe:  6800 Hódmezővásárhely, Mester u. 1/F. napelemes rendszer kivitelezése
Projekt azonosító:  GINOP-4.1.3-19-2020-01989
Igényelt támogatás:  1 760 000 Ft
Támogatás intenzitása:  100%
A projekt megvalósításának kezdete:  2020.07.01.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja:  2021.06.30.
Projekt bemutatása:

A Baranyi Hűtés és Klímatechnikai Készülékgyártó és Szerviz Kft. vállalkozás 1992-óta működik. A cég fő tevékenységi köre az ipari és kereskedelmi hűtőgépek, hűtőkamrák, hűtőházak, technológiai hűtők, klímaberendezések gyártása, javítása, karbantartása, telepítése és alkatrészeik forgalmazása, lakossági és közületi megrendelőknek egyaránt. A hűtés és klímatechnikai üzletben, háztartási, kereskedelmi és ipari hűtőgépekhez, autóklímákhoz és épületklímákhoz forgalmaznak alkatrészeket, szerelési anyagokat és szerszámokat. A napelemes rendszer beszerzése és telepítése a saját energiafogyasztás fedezését szolgáló hálózati villamosenergia-termelés céljából kapott fontos szerepet.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

6800 Hódmezővásárhely, Mester u. 1/F., Hrsz: 10572/1


Kedvezményezett neve: BARANYI Hűtéstechnika és Klímatechnikai Készülékgyártó és Szerviz Kft.
A projekt címe:  Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a BARANYI Hűtéstechnika Kft.-nél.
Projekt azonosító: GINOP-5.3.2-16-2016-00038
Igényelt támogatás: 11 849 000 Ft
Támogatás mértéke:  100 %
Projekt időtartama: 2017.06.01. - 2018.02.28.

Projekt bemutatása:

A Baranyi Hűtés és Klímatechnikai Készülékgyártó és Szerviz Kft. vállalkozás 1992-óta működik. A cég fő tevékenységi köre az ipari és kereskedelmi hűtőgépek, hűtőkamrák, hűtőházak, technológiai hűtők, klímaberendezések javítása, karbantartása, telepítése és alkatrészeik forgalmazása, lakossági és közületi megrendelőknek egyaránt. A hűtés és klímatechnikai üzletben, háztartási, kereskedelmi és ipari hűtőgépekhez, autóklímákhoz és épületklímákhoz forgalmaznak alkatrészeket, szerelési anyagokat és szerszámokat. A vállalkozás elsősorban Hódmezővásárhelyen és 100 km-es körzetében tevékenykedik, de végez munkákat az ország távolabbi részein és külföldön is.

A vállalkozás növekedéséhez további specializálódás szükséges, amelyhez nehezen beszerezhető a megfelelő mennyiségű és minőségű szakember utánpótlás. A piaci fejlődéshez és a technológiai fejlesztéshez szervezeti stabilizáció, tevékenység tisztítás és humán fejlesztési beavatkozás szükséges.

A munkahelyi rugalmasság és munka minőségének ösztönzésén keresztül a foglalkoztatás rugalmas módjainak bevezetésével a BARANYI Hűtéstechnika Kft.-nél mind a keresleti, mind a kínálati oldalon potenciális „tartalékok” szabadíthatók fel, amelyek növelhetik a vállalkozás gazdasági alkalmazkodóképességét és ez által a versenyképességét is.
E potenciál kihasználása érdekében a projekt célja a vállalati munkaszervezési kultúra javítása, a rugalmas munkaszervezési formák bevezetése, valamint a munka és a magánélet összehangolása, mivel egyedi projekt feladatokat valósítanak meg a munkatársak, leterheltségük is folyamatosan változik.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

6800 Hódmezővásárhely, Mester u. 1/F., Hrsz: 10572/1

Pályázó neve: BARANYI Hűtéstechnika és Klímatechnikai Készülékgyártó és Szerviz Kft.
Projekt címe:  Munkahelyi képzések megvalósítása a Baranyi Kft-nél
Szerződés száma:  GINOP-6.1.6-17-2018-00301
Támogatás összege (Ft): 9 966 800 Ft
Összköltség (Ft):  9 966 800 Ft
Biztosítéknyújtásra köteles:  Igen
A projekt megvalósításának kezdete: 2018.09.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020.09.01.
Záró elszámolás benyújtásának határideje:  2021.02.28.
Eredeti hatálybalépés dátuma:  2018.11.15.
Legutóbbi szerződésmódosítás hatálybalépés dátuma: 2019.04.26.
Pályázó neve: BARANYI Hűtéstechnika és Klímatechnikai Készülékgyártó és Szerviz Kft.
A projekt címe: A Baranyi Hűtéstechnika Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz
való alkalmazkodását segítő fejlesztés
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00686
Támogatás összege: 22 426 068 Ft
Összköltség (Ft): 32 037 240 Ft
Biztosítéknyújtásra köteles: Igen
Projekt megvalósításának kezdete: 2020.07.01.
Projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.08.31.
Záró elszámolás benyújtásának határideje: 2021.08.27.
Nyilatkozat tevő: Nagy József
Szerződéstervezet elfogadásának dátuma: 2020.12.15.
Az eredeti hatálybalépés dátuma: 2020.12.15.
A legutóbbi szerződésmódosítás hatálybalépés dátuma: 2021.10.04.
Záró elszámolás döntés dátuma: 2021.11.22.
Záró elszámolás döntés jóváhagyás dátuma: 2021.11.22.
Konzorciumi megvalósítás
Ezen pályázat keretében több eszköz beszerzést szeretnénk megvalósítani, amik szorosan kapcsolódnak működésünkhöz, azonban eddig nem volt lehetőségünk ezek megvásárlására.
Vontatható kosaras emelő: Jelenleg a klímákat tűzfalra, vagy ablak, erkély nélküli falak esetén csak az első emelet magasságáig tudjuk szerelni létráról. Ennél magasabbra, csak kosaras emelővel van lehetőségünk. Ezt eddig bérelt emelővel oldottuk meg, azonban ez nagyban megnehezítette a munkaszervezést, ill. annak költségét. Ezen eszközt nemcsak a klímaüzletágunk, hanem a magasba lévő hűtőtestek telepítésénél, és szervizelésénél is tudnánk hasznosítani.
Guruló állvány: A folyamatosan magasban történő munkavégzéshez lenne szükségünk az állványra. A hűtőházak mennyezetén elvezetésre kerülő csőrendszer beépítéséhez, az építkezéséken lévő mennyezeti csőelvezetésekhez, valamint a beltéri egységek, hűtőtestek felrakásához, későbbi tisztításához, szervizeléséhez.
Vizes-gyémántfejes fúrókészlet: Valamennyi hűtőközeget tartalmazó csövezés elvezetése hozzátartozik a hűtési rendszer kiépítéséhez. (Kültéri egységekhez, külső aggregátorokhoz, stb.) Gyakran meglévő betonépületekbe kell ezen csövezést megoldani, melyeknél födém-, faláttöréséhez szükséges az ilyen típusú fúró készlet. A jelenlegi fúrókkal vasbeton szerkezetet nem tudunk átfúrni.
Gyalogkíséretű targonca: A műhelybe gyártás alatt lévő berendezések mozgatásához, ill. nagyobb méretű anyagok helyiségen belüli szállításához lenne szükségünk erre az eszközre.
Gázüzemű homlokvillás targonca: Elsősorban a raktár kezelésére szolgálna. A klímák, kompresszorok, hűtőtestek, hőszivattyúk raklapokon érkeznek, így ezen áruk mozgatásához elengedhetetlenül szükséges targonca. Jelenleg egy régi targoncával rendelkezik a cég, melynek kihordási ideje végéhez közeledik, elavult, és folyamatos műszaki meghibásodás miatt nagyon sok költséggel jár az üzembe tartása.
A koronavírus elindulását követően a legfontosabb célkitűzése a Baranyi Hűtéstechnika Kft.-nek az lett, hogy a sok- sok idővel, pénzzel, energiával kiképzett magas szintű szakértelemmel rendelkező szakember gárdát megtartsuk. Ezen okból kifolyólag minden területen megvizsgáltuk, milyen tartalékokkal, és milyen kihasználatlan lehetőségekkel rendelkezünk. A munkaerő megtartásához elengedhetetlen további piacok felkutatása, valamint olyan – eddig be nem vállalt- munkákra való felkészülés melyek újabb megrendeléséket jelentenek. A Kft.-ben felelős gazdálkodóként megvizsgáltuk, hogy mely tételek spórolhatók meg a jövőben. Ilyen terület többek között az eszköz bérlésre kifizetett költségek. Amennyiben ilyen eszközök rendelkezésre állnak, a bérleti költségeket nem kell bevállalni, illetve egyesesetekben nem kell a megrendelő felé tovább terhelni és ez által nagyobb az esély a munka megszerzésére.
A korszerű berendezések növelik a cég termelékenységét, gyorsabban, könnyebben precízebben tudnak munkatársaink egy-egy feladatot ellátni.
Cégünket hosszútávú, több évtizedes munkakapcsolatok jellemzik.
Nálunk a mérce az ügyfél elégedettsége.
© Copyright 2021 - Baranyi Hűtéstechnika Kft. - Minden jog fenntartva