BOLTUNK

Mit takar a klíma karbantartás fogalma cégünknél?

Nálunk nem csak egy szűrő kimosást és fertőtlenítő befújást takar ez a fogalom! A karbantartás során egy teljes szervizelést tartunk! A szűrőmosás az, amit az ügyfél is el tud végezni*, sőt ajánljuk is 2-3 havonta a szűrő kimosását. Az általunk végzett karbantartás során a hőcserélő letakarítása és szükség esetén a mókuskerék lemosása, fertőtlenítése, a hűtőközeg mennyiségének ellenőrzése, a kifújt levegő hőfokának az ellenőrzése a munkánk. A klíma felső része rácsos, így a por a használaton kívüli készülékbe is berakodik ugyanúgy, ahogy a szekrény tetejét sem használjuk, mégis poros lesz a legtisztábban tartott lakásban is.

A hőcserélő működés közben hideg, nyirkos felületet hoz létre, a rárakódott port a nedvesség megköti és egy iszapos réteg alakul ki. Az újabb és újabb rétegek hőszigetelést képeznek és a klíma teljesítménye jelentősen lecsökken. Hiszen a gép dolgozik, az áram fogy, de a hőcserélő nem tudja leadni a hideget/meleget. Mintha egy radiátort vastag pléddel takarnánk le. Téves azt gondolnunk, hogy a karbantartás árát megspóroljuk. Az igazság az, hogy az áram számlába ki fogjuk fizetni, mert egyre többet fog a klíma fogyasztani a hőcserélő szennyezettsége miatt, valamint a készülék „erőlködése” miatt rövidül az élettartama is.

* A beltéri egység előlapját felnyitva általában két előtét szűrő helyezkedik el a ventilátor lapát előtt. Ezeket a nútból kiemelve el lehet mosni langyos vízzel, majd megszárítva visszatenni.

További bejegyzések

Ismerje meg kereskedelmi tevékenységünket!

Üzletünk és webáruházunk több évtizedes múltra visszatekintően egyaránt foglalkozik kis- és nagykereskedelemmel. Kínálatunkat ügyfeleink igényeihez igazítva folyamatosan bővítjük. A termékek átvétele személyesen üzletünkben és postai úton is történhet. Az alábbiakban felsorolt termékek széles választéka ízelítőként szolgál a termékpalettából:

Tovább
Miért fontos a hűtőbútorok karbantartása? (vállalkozók figyelmébe)

Sokszor előfordul, hogy amikor beköszönt a hőség, csörögnek a telefonok. Ezen bejelentések többsége a hűtőbútorok karbantartásának hiányából ered, ezért mennünk kell az üzletekbe karbantartani vagy rosszabb esetben javítani. Fontos megjegyezni, hogy a hűvösebb időszakokban még az elkoszolódott kondenzátorokkal is elmennek a készülékek. Amit viszont akkor nem feltétlen tapasztalnak a tulajdonosok, hogy az elkoszolódás mértékétől függően […]

Tovább
Mit kell tudni a fűtés üzemmódról?

A távirányító kijelzőjén az alábbi jelzés valamelyike látható: Heat, Fűtés, napocska ábra.

Tovább

Keressen minket bizalommal! 

Több évtizedes tapasztalat és gyakorlat, naprakész tudás.
Kapcsolatfelvétel
Cégünket hosszútávú, több évtizedes munkakapcsolatok jellemzik.
Nálunk a mérce az ügyfél elégedettsége.
© Copyright 2021 - Baranyi Hűtéstechnika Kft. - Minden jog fenntartva