BOLTUNK

Mikor érdemes klíma készüléket vásárolni és szereltetni?

Összegyűjtöttünk néhány kérdést, hogy segítsünk eldönteni mikor, miért és hogyan érdemes klíma készüléket vásárolni, szereltetni. Mire kell odafigyelni a használatkor.

A szerelést érdemes az őszi és a téli időszakra tervezni! Egyrészt ezen időszakban akciókra lehet számítani, másrészt cégünk kapacitása nem annyira terhelt, ezért rövidebb határidővel tudunk vállalni, mint a nyári szezon kellős közepén. A klíma szezon minden évben március-áprilisban indul, a magyarországi képviseletek ekkor nem csak az új típusokat mutatják be, hanem általában új árlistákat is.

De hogyan is kezdjük a klíma vásárlásnak?

Több megoldást tudunk javasolni. Személyes vagy telefonos megkeresés. Sok esetben javasolt a helyszíni felmérés, ahol pontról-pontra átbeszélhető a kiépítés és a szükséges teljesítmény minden részlete. Egyszerű vagy adott (pl. panellakások) helyszíneknél elegendő lehet átbeszélni a kivitelezést az irodában is. Kapcsolódó blogunk itt olvasható.

Mivel jár a klímaszerelés?

Cégünk nagy figyelmet fordít a tisztaság fenntartására a klímaszerelés folyamán. A szerelési helyszín előkészítése pedig az ügyfél részéről fontos, hiszen kollégáink az esetek többségében létrát használnak, ezért szükséges a hely számukra. Egy általános kivitelezés esetén kb. 4, míg a bonyolultabb szerelések 6-8 órát, de akár napokat is igénybe vehetnek. Ehhez fűződő régebbi bejegyzésünket itt tudja elolvasni.

Mit kell tudnom a készülék hálózati bekötéséről?

Mint bármilyen elektromos készülék, a klímáknak is szükséges lesz elektromos betáplálás. Hogy mégis milyen teljesítmény igény lesz, azt a kiválasztott készülék határozza meg. Fontos megjegyezni, hogy kollégáink nem végeznek épület hálózati átalakításokat, ezért ez külső szakember feladata lesz. Javasolt a kültéri egységhez történő kiépítés önálló, földelt áramkörön, a készülék áramfelvételének megfelelő biztosítékkal. Bizonyos esetekben a konnektorról történő üzemeltetés is alkalmazható kisebb teljesítményű gépeknél. Az alumínium kábeles áramköröket lehetőleg kerüljük.

Milyen előnyökkel jár egy klíma?

Mivel hőszivattyús technológiáról beszélünk, minden hagyományos elektromos fűtésrendszert hátrébb szorít hatékonyságban. Míg ezek a rendszerek egy egységnyi energiából egy egységnyi hőenergiát állítanak elő, addig a hőszivattyús technológia négy-ötszörös hőenergiát képes leadni. Ráadásul ma már igényelhető az áramszolgáltatók részéről úgynevezett H tarifa is, mellyel a téli időszakban kedvezményesen fűthet október 15-től április 15-ig. (Napelemmel termelt áram esetén akár díjmentes is lehet.) 

Otthonfelújítási támogatás keretében megvalósítható-e?

Jelenleg azért is érdemes klíma szereltetésben gondolkodni, mert az otthonfelújítási támogatás keretében elszámolható, amennyiben a feltételeknek megfelel az ügyfél. Így akár 50%-os áron tud vásárolni. A támogatás igénybevételéhez szerződnünk kell, ennek ügyintézése az irodában történik.

Mennyire bonyolult a klíma készülék használata?

Első körben javasoljuk a készülékhez kapott használati utasítás tanulmányozását, de az esetek többségében az interneten is elérhető számos leírás. Természetesen, ha mégis elakad valaki, szívesen fogadjuk hívásaikat és készséggel segítünk.

Igényel-e karbantartást a klíma készülék?

Egy igazán fontos ponthoz érkeztünk. A klíma készülékek folyamatos karbantartást igényelnek. Ennek hiánya a szűrő lekoszolódásához vezet, emiatt csökken a hatásfok és a teljesítmény, megnő a gép áramfogyasztása. Ami még ennél is fontosabb, az egészség! A beltéri egység ventilátor lapátján és a hőcserélőn lecsapódó kondenzvíz alkalmas környezetet alakít ki a penésznek, gombáknak. Ez tartós karbantartási hiány mellett akár legionellás megbetegedést is okozhat! A karbantartás folyamatáról itt olvashat.

Mi a teendő, ha hibát jelez a klíma?

A használati utasítás és az interneten elérhető anyagok segíthetnek elsőként a megoldásban. Ha a probléma nem oldódik meg, akkor érdemes telefonon felkeresni bennünket.

További bejegyzések

Vásároljon klímát otthonfelújítási támogatás keretében még a nyári klímaszezon előtt!

Tud róla, hogy egy ideje már elérhető és egyszerűen igényelhető az otthonfelújítási támogatás gyermeket nevelő családok részére? Ha legalább egy gyermek van a családban vagy akár csak érkezik, a szülők pedig azonos lakóhellyel rendelkeznek, akkor már igényelhető a támogatás. A feltételek teljes leírása megtalálható itt. A lakóhely esetében fontos kiemelni, hogy lakóházon és ingatlanon kívül […]

Tovább
Ismerje meg kereskedelmi tevékenységünket!

Üzletünk és webáruházunk egyaránt foglalkozik kis- és nagykereskedelemmel. Folyamatosan bővülő kínálatunkban az alábbiakban felsorolt termékek széles választéka megtalálható: speciális méretű rézcsövek és idomok 1.9 mm-től 108 mm -ig hőszigetelő csövek, paplanok (párazáró, hűtéshez és fűtéshez is) 6 mm -től 108 mm -ig ventilátorok 70 mm -től 800 mm-ig kondenzátorok (indító és üzemi) 1mF -tól 250 […]

Tovább
Miért fontos a hűtőbútorok karbantartása? (vállalkozók figyelmébe)

Sokszor előfordul, hogy amikor beköszönt a hőség, csörögnek a telefonok. Ezen bejelentések többsége a hűtőbútorok karbantartásának hiányából ered, ezért mennünk kell az üzletekbe karbantartani vagy rosszabb esetben javítani. Fontos megjegyezni, hogy a hűvösebb időszakokban még az elkoszolódott kondenzátorokkal is elmennek a készülékek. Amit viszont akkor nem feltétlen tapasztalnak a tulajdonosok, hogy az elkoszolódás mértékétől függően […]

Tovább

Keressen minket bizalommal! 

Több évtizedes tapasztalat és gyakorlat, naprakész tudás.
Kapcsolatfelvétel
Cégünket hosszútávú, több évtizedes munkakapcsolatok jellemzik.
Nálunk a mérce az ügyfél elégedettsége.
© Copyright 2021 - Baranyi Hűtéstechnika Kft. - Minden jog fenntartva