BOLTUNK

Amit a sörfőző üzemek hűtéstechnikájáról tudni kell.

Ha már sörről van szó, akkor bizony a hűtésről is beszélni kell. Cégünk az elmúlt évek során több sörhűtő gépészetet telepített szerte a világban. Ezek változóan az egészen kicsi sörfőző üzemektől a közepes sörfőző gyárak hűtéstechnikájának gyártását jelentette. Mivel egyedi gyártásról beszélünk, minden esetben az adott helyszín és igények alapján kell a hűtőgépészet kialakítását megterveznünk és kiviteleznünk, amit az adott sörfőzési eljáráshoz igazítunk.

Ezen a szakterületen kétféle gépészetet különböztetünk meg.

A glikolos folyadékhűtő, melynek előnye, hogy technikailag egyszerűbb és olcsóbb kivitelezésű, mint kombinált társaik. Ezen hűtők hátránya az, hogy nagy teljesítménynek kell rendelkezésre állnia, amikor a frissen főzött sört gyorsan le kell hűteni. Ezután az erjesztő tartályok hűtéséhez már jóval kisebb teljesítmény is elegendő.

A másik gépészet a glikolos-jegesvizes folyadékhűtő, ami egy kombinált megoldás. Ebben az esetben a gép állásidejét kihasználva, a rendelkezésre álló hűtőteljesítményt jég készítésére használjuk, úgymond betároljuk a "hideget". Amit hátrányként említhetünk, hogy összetettebb rendszerrel és némileg magasabb bekerülési költséggel számolhatunk. Előnye az alacsonyabb energiafogyasztásban játszik fontos szerepet, hiszen ez hosszútávon komoly megtakarítást eredményezhet.

Jellemzően a kis teljesítményű gépeknél tudunk kompakt gépészetet gyártani. A nagyobb gépeknél (split, külön telepített kondenzátor), maximum 1 tartály kaphat helyet a közös gépvázon. A másik tartály különálló, független vázra kerül.

Kivitelezésük minden esetben többkompresszoros rendszerű az üzembiztonság és a teljesítményigényhez igazodó kompresszorüzem miatt.

További bejegyzések

Vásároljon klímát otthonfelújítási támogatás keretében még a nyári klímaszezon előtt!

Tud róla, hogy egy ideje már elérhető és egyszerűen igényelhető az otthonfelújítási támogatás gyermeket nevelő családok részére? Ha legalább egy gyermek van a családban vagy akár csak érkezik, a szülők pedig azonos lakóhellyel rendelkeznek, akkor már igényelhető a támogatás. A feltételek teljes leírása megtalálható itt. A lakóhely esetében fontos kiemelni, hogy lakóházon és ingatlanon kívül […]

Tovább
Ismerje meg kereskedelmi tevékenységünket!

Üzletünk és webáruházunk egyaránt foglalkozik kis- és nagykereskedelemmel. Folyamatosan bővülő kínálatunkban az alábbiakban felsorolt termékek széles választéka megtalálható: speciális méretű rézcsövek és idomok 1.9 mm-től 108 mm -ig hőszigetelő csövek, paplanok (párazáró, hűtéshez és fűtéshez is) 6 mm -től 108 mm -ig ventilátorok 70 mm -től 800 mm-ig kondenzátorok (indító és üzemi) 1mF -tól 250 […]

Tovább
Miért fontos a hűtőbútorok karbantartása? (vállalkozók figyelmébe)

Sokszor előfordul, hogy amikor beköszönt a hőség, csörögnek a telefonok. Ezen bejelentések többsége a hűtőbútorok karbantartásának hiányából ered, ezért mennünk kell az üzletekbe karbantartani vagy rosszabb esetben javítani. Fontos megjegyezni, hogy a hűvösebb időszakokban még az elkoszolódott kondenzátorokkal is elmennek a készülékek. Amit viszont akkor nem feltétlen tapasztalnak a tulajdonosok, hogy az elkoszolódás mértékétől függően […]

Tovább

Keressen minket bizalommal! 

Több évtizedes tapasztalat és gyakorlat, naprakész tudás.
Kapcsolatfelvétel
Cégünket hosszútávú, több évtizedes munkakapcsolatok jellemzik.
Nálunk a mérce az ügyfél elégedettsége.
© Copyright 2021 - Baranyi Hűtéstechnika Kft. - Minden jog fenntartva